Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – mei 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwe boeken en cadeauartikelen blijven met regelmaat binnenkomen. In deze nieuwsbrief weer een selectie van recent verschenen boeken.
Veel leesplezier!

Teken van trouw – Marianne Grandia

‘Vrede ontstaat niet door de afwezigheid van verdriet of pijn, maar door de aanwezigheid van God’ – Marianne Grandia

Een eerlijk maar ook bemoedigend verhaal over twee gebroken mensen, die op zoek zijn naar heling, rust en een teken van trouw. Wanneer Jim te maken krijgt met verlies en problemen, zakt de grond steeds verder onder zijn voeten weg. Hij wordt verteerd door verdriet en schuldgevoel en sluit zich af voor de mensen om hem heen. Ook worstelt hij met vragen over Gods trouw.
Wijkverpleegkundige Meike gaat na haar scheiding terug naar haar geboorteplaats en probeert daar samen met haar dochtertje Emma een nieuw leven op te bouwen. Haar ontmoetingen met Jim maken het er niet eenvoudiger op. Of kan misschien juist híj haar helpen?
‘Teken van trouw’ speelt zich in dezelfde omgeving af als ‘Onder Zijn vleugels’ en ‘Koorden van liefde’, maar is ook te lezen als een op zichzelf staande roman.
€22,99

Mijn land mijn bloed – Eline Rosenhart

‘Drie jonge mensen worden tijdens een golf van geweld geconfronteerd met hun diepgewortelde idealen’

Een indringende en actuele roman die meerdere perspectieven biedt op het Israëlisch-Palestijns conflict. Deze roman speelt zich af in Tel Aviv, 2015. Spanningen rondom de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem leiden tot een nieuwe golf van geweld. De diepgewortelde idealen van drie jonge mensen worden op de proef gesteld. De Palestijnse Wael werkt illegaal in de bouw in Tel Aviv. Hij verlangt naar een toekomst met zijn verloofde, met wie hij pas mag trouwen als zijn huis in Bethlehem is afgebouwd. De Israëlische Yahav keert na een verbroken relatie terug naar haar ouderlijk huis in een buitenwijk van Tel Aviv. Onverschrokken grijpt ze iedere gelegenheid aan om te strijden voor haar linkse idealen. De Nederlandse vrijwilligster Nienke ontdekt de sociale verdeeldheid binnen de Israëlische maatschappij in het dagelijks leven en in haar relatie met Yahavs tweelingbroer. Na enkele dramatische gebeurtenissen moeten Wael, Yahav en Nienke ingrijpende beslissingen nemen die hun toekomst compleet zal veranderen.
€21,99

Operatie Joktan – Amir Tsarfati & Steve Yohn

‘De dag kon niet meer stuk – totdat er geschoten werd’

Operatie Joktan is een spannende christelijke thriller van Amir Tsarfati en Steve Yohn en gaat over Israël, Mossad en de opmaat naar de eindtijd. Voor mensen die in Gods levensveranderende beloften geloven is de thriller Operatie Joktan een boek om in één adem uit te lezen en meer zicht op Israëls betekenis te krijgen.
Nir Tavor is een getalenteerd agent voor de Israëlische geheime dienst, de Mossad… Nicole le Roux is een model met verborgen vaardigheden. Een terroristische aanslag brengt ze bij elkaar en vervolgens dwingt het werk ze uit elkaar – tot dat ze totaal onverwacht elkaar weer tegenkomen.
Maar er is geen tijd voor romantiek. Terwijl de gewelddadige radicalen chaos in het Midden-Oostentrachten te creëren, moeten de twee samenwerken om deze extremisten te stoppen. Daarbij vormen Nicole’s talent voor technologie en Nir’s bedrevenheid een uitstekende combinatie voor deze missies. Elke spannende stap van hun operatie brengt hen dichter bij de waarheid en dichter bij het gevaar….
In dit eerste deel van een nieuwe thrillerserie putten de auteurs Amir Tsarfati en Steve Yohn uit waargebeurde gebeurtenissen en tactische inzichten die Amir leerde uit zijn tijd bij de Israëlische strijdkrachten. Operatie Jakton is een spannende christelijke pageturner die de zegen belicht die Israël voor de wereld is.
€22,50

Kinga Bán – Een leven – Johan Bakker

‘Dit is vandaag en het is alles wat je hebt. Morgen komt later’

Kinga Bán (1981-2019) was een geboren zangeres. Zingen was voor haar net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Ze zong haar liedjes over geloof, hoop en onvoorwaardelijke liefde totdat het niet meer ging. Na een lange periode van ziekte overleed Kinga op 37-jarige leeftijd. Het NOS Journaal meldde: ‘Christelijk Nederland rouwt om Kinga Bán, ze betoverde tot het einde.’
Muziekjournalist en schrijver Johan Bakker sprak met familieleden, medemuzikanten, vrienden en buren die Kinga’s portret allemaal op hun eigen manier inkleuren. Al die lichte, luchtige, vrolijke en ontroerende verhalen vormen samen een bonte biografie. Wie meer wil weten over de nog onbekende en onderbelichte kanten van Kinga Bán moet dit boek zeker gaan lezen! Een uitgave in samenwerking met KingaMusic.
€24,99

Sterk geloof – Bobby Schuller

‘Dagelijkse bemoedigingen voor je wandel met God’

Het nieuwste dagboek van Bobby Schuller. Ontwikkel door het lezen van dit dagboek een sterk geloof! Lees driehonderdvijfenzestig dagen lang bemoedigingen uit het Woord van God die je zullen helpen om meer van Gods grootheid te begrijpen. Je leert om elke dag vol vertrouwen te wandelen in actief en sterk geloof. Het soort geloof dat de wereld ten goede verandert. Omdat jij een geliefd kind bent van de almachtige Koning van de hemel, kun je elke dag je leven bouwen op Hem.
€22,50

De Bijbel in 1 dag – Jan Heijnen

‘Wat als je de Bijbel in 1 dag kunt lezen?’

Voor veel mensen is in de Bijbel lezen als het beklimmen van een berg. We beginnen vol goede moed, maar al snel wordt het zwaar. ‘De Bijbel in 1 dag’ vat elk Bijbelboek samen in begrijpelijke taal en neemt je zo mee op reis van Genesis tot Openbaring. Of je dit boek nu in 1 dag leest, in 1 week of in 1 maand. ‘De Bijbel in 1 dag’ geeft je geloof een boost. Het is geen vervanging van de Bijbel, wel de ultieme aanvulling. Twijfel niet. Ga mee op avontuur door Gods Woord en ontdek Zijn plan voor de wereld en voor jou.
€17,95

Dit is jouw moment – Max Lucado

‘Ester als uitdaging en bemoediging voor jouw leven’

Sta je voor een uitdaging in je leven of zit je in een situatie die uitzichtloos lijkt? Laat het verhaal van Ester je dan hoop geven: er komt verlossing! Koningin Ester verborg haar Joodse identiteit. Voor iedereen was ze puur Perzisch. Maar toen nam de koning een besluit dat Esters volk zou vernietigen. Ze moest moeilijke keuzes maken. Zou ze zwijgen of zou ze spreken? Zou ze naar de koning gaan of niet? Ester had kunnen weigeren. Ze had versteend van angst kunnen blijven staan. Maar ze sprak. Ze ging. En God gebruikte haar om een volk te redden. Het is niet overdreven om te zeggen dat Esters moed de loop van de geschiedenis heeft veranderd. Het is ook niet overdreven om te zeggen dat God hetzelfde met jou kan doen. De bemoedigende boodschap in dit boek helpt je om uitdagingen aan te gaan en om je plek en verantwoordelijkheid in deze wereld te vinden.
€20,99

Sestra – Liever samen!

‘Gewoon zijn, ademen en luisteren, zonder weerwoord – onder vier ogen, onder twee harten’

Na een tijd van afzondering – soms zelfs verwijdering – zoekt Sestra de verbinding op. Want uiteindelijk zijn we liever samen. Samen met God en de mensen die ons lief zijn. We strijken met vriendinnen neer op fijne terrasjes. Pluizen de liefde uit, zoals de Bijbel die voorleeft. We ontdekken het mooie principe van ‘mentorschap’, wat ons verder helpt bij de uitdagingen die het leven biedt. Gaan de stad in, graven in de generaties en leren bierbrouwen (ja, echt!). Een zomers nummer boordevol inspiratie, interviews, DIY, recepten en de nieuwste boeken over echt (samen) leven in vrijheid. Enjoy!
€9,99

 

Agenda

Hemelvaartsdag: 26 mei
Pinksteren: 5 en 6 juni
Vaderdag: 19 juni

Vanaf nu: Vrijwilligers gezocht met liefde voor bijbels, boeken, cadeaus én mensen. Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 09:30-17:30 uur en zaterdag van 09:30-17:00 uur.

Hartelijke groet van het team van De Brug!

 

Boekhuis De Brug
Christelijke boeken, muziek en multimedia

Vleesmarkt 8, 8441 EW Heerenveen
Telefoon: 0513-625574

www.boekhuisdebrug.nl
www.facebook.com/boekhuisdebrug
www.instagram.com/boekhuisdebrug/